Najväčší boj medzi firmami je dlhodobo o absolventov Ekonomickej univerzity v Bratislave.

 

 

V rebríčku vysokých škôl, ktorý vydal pracovný portál Profesia.sk dňa 20.6.2017 a ktorý sa zameriava na záujem zamestnávateľov o absolventov vysokých škôl, sa na prvom mieste umiestnila Ekonomická univerzita v Bratislave, ktorá porazila aj Slovenskú technickú univerzitu a Technickú univerzitu v Košiciach.

Napriek tomu, že medzi najnedostatkovejšími odvetviami, v ktorých zamestnávatelia len veľmi ťažko hľadajú nové pracovné sily, sa umiestňuje najmä IT a ďalšie technické vedy, prieskum ukázal, že na trhu práce bodujú najmä absolventi Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Najvyššie v rebríčku sa tak ocitli absolventi Ekonomickej univerzity v Bratislave, ktorých životopisy zaujímajú zamestnávateľov najviac. Oproti predchádzajúcemu roku sa ich skóre ešte zvýšilo zo 7 pozretí životopisu na takmer 8 pozretí životopisu. V TOP 3 rebríčku sa tiež umiestnili absolventi s technickým zameraním zo Slovenskej technickej univerzity a Technickej univerzity v Košiciach.

PHF20171126 1

Dôvodom  úspechu Ekonomickej univerzity v Bratislave by mohlo byť najmä to, že ekonómovia, účtovníci, či mzdoví pracovníci sú dnes potrební v každej spoločnosti. Platí to aj pre tie firmy, ktoré sa zameriavajú práve na priemyselnú výrobu.

Podľa Radovana Maxina z Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení je umiestnenie absolventov Ekonomickej univerzity v Bratislave oprávnené, ekonómov totiž potrebuje úplne každá firma. "Či už ide o personálnu spoločnosť alebo sa zamestnávateľ zaoberá priemyselnou výrobou, takíto pracovníci sú potrební všade", dodal Radovan Maxina.

O tom, že firmy dávajú mladých ľuďom šancu, svedčí aj 30%-ný nárast pracovných ponúk vhodných aj pre absolventov, ktoré zverejnili zamestnávatelia na portáli Profesia.sk.

Minulý rok bolo na portáli Profesia.sk uverejnených 237 950 ponúk. Takmer tretina z nich bola vhodná pre absolventov. Slováci, ktorí vlani dokončili vysokú školu, si tak mohli vyberať z viacerých ponúk ako predošlé roky. Počet vhodných inzerátov totiž stúpol medziročne o 30 percent.

Viac informácií aj na https://profesia.pravda.sk/zamestnanie/clanok/434934-absolventi-ktorych-skol-su-na-trhu-najziadanejsi/ a http://firma.profesia.sk/kto-boduje-na-trhu-prace-najviac-toto-je-rebricek-najziadanejsich-absolventov-vysokych-skol/

Spracoval Rastislav Ručinský () podľa informácií z profesia.sk a profesia.pravda.sk.

 

PHF20171126 2

 

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.