T-Systems Slovakia, Lafarge Holcim European Business Services, Embraco Global Business Support, AT&T a Siemens - ako jediný na východnom Slovensku sme priamo prepojili najväčších zamestnávateľov so študentmi PHF. 

Ako jediná ekonomická fakulta na východnom Slovensku sme v predmete Zručnosti pre úspech – z univerzity do praxe (Skills for Success – From University to Workplace) prepojili vysokoškolské štúdium s najväčšími zamestnávateľmi absolventov našej fakulty, medzi ktorých aktuálne patria hlavne spoločnosti T-Systems Slovakia, Lafarge Holcim European Business Services, Embraco Global Business Support, AT&T a Siemens, a ktoré v rámci centier podnikových služieb, ktoré sú jedným z najprogresívnejšie sa rozvíjajúcich sektorov slovenskej ekonomiky, v súčasnosti zamestnávajú takmer 31 000 kvalifikovaných pracovníkov s mesačnou mzdou na úrovni dvojnásobku priemeru v slovenskom hospodárstve.  

Predmet Zručnosti pre úspech – z univerzity do praxe (Skills for Success – From University to Workplace) bol realizovaný v spolupráci s Business Service Center Fórom pod hlavičkou Americkej obchodnej komory na Slovensku v zimnom semestri akademického roka 2017/2018 a absolvovalo ho 26 študentov PHF, ktorí si dňa 13.12.2017 slávnostne prevzali certifikáty o absolvovaní predmetu za účasti zástupcu PHF Rastislava Ručinského a šéfa košického zastúpenia Americkej obchodnej komory na Slovensku Martina Mudráka.  

Na výučbe sa priamo podieľali zástupcovia spoločností T-Systems Slovakia, Lafarge Holcim European Business Services, Embraco Global Business Support, AT&T a Siemens.

Predmet Zručnosti pre úspech – z univerzity do praxe (Skills for Success – From University to Workplace) bol zameraný na mäkké zručnosti, tzv. soft skills, ktoré sú potrebné na uplatnenie sa na trhu práce v rámci centier zdieľaných služieb. Spoločnosti, asociované v rámci Business Service Center Fóra pod hlavičkou Americkej obchodnej komory na Slovensku zamestnávajú takmer 31 000 zamestnancov na plný pracovný úväzok, identifikovali mäkké komunikačné zručnosti ako jednu z najdôležitejších a zároveň najmenej rozvinutých kompetencií čerstvých absolventov vstupujúcich na trh práce. Predmet prispel k zvyšovaniu prierezových mäkkých zručností potrebných pre prax nie len v centrách zdieľaných služieb, ale široko uplatniteľných na trhu práce. Po absolvovaní predmetu by študenti mali byť študenti schopní lepšie pracovať v tímovom medzinárodnom prostredí, efektívnejšie manažovať vlastný pracovný čas a asertívne komunikovať. Takisto budú jasnejšie formulovať a prijímať spätnú väzbu, riešiť konflikty vyvstávajúce na pracovisku, ako aj vytvárať pútavé prezentácie či aplikovať princípy dizajnu do každodennej komunikácie. 

Viac informácii k predmetu Zručnosti pre úspech – z univerzity do praxe (Skills for Success – From University to Workplace) osobne alebo emailom u garanta predmetu, Rastislava Ručinského (). 

PHF zrucnosti 6

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.