Štyria študenti PHF sa zúčastnili na celoslovenskej súťaži HACKATHON EŠIF (Zlepšovanie systému implementácie európskych štrukturálnych a investičných fondov), kde bolo prezentovaných 10 najlepších slovenských návrhov. 

Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu – Centrálny koordinačný orgán v spolupráci so Slovenskou inovačnou a energetickou agentúrou organizovali dňa 16.5.2018 v Bratislave HACKATHON EŠIF. Ide o podujatie, ktoré spája rôzne názory a pohľady a ponúka kreatívnu a rýchlu formu, ako hľadať nové možnosti a v krátkom čase priniesť konkrétne riešenia. Cieľom hackathonu bolo zvýšiť transparentnosť a zjednodušiť implementáciu EŠIF.

Na výzvu hackathonu bolo zaslaných viac ako 50 podnetov z celého Slovenska, z toho 10 z nich bolo vybraných pre rozpracovanie a verejnú prezentáciu. Sme hrdí na to, že medzi vybranými podnetmi boli aj návrhy štyroch študentov z Podnikovohospodárskej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave so sídlom v Košiciach (PHF). PHF reprezentovali študenti Lenka Kováčová, Ľuboslava Triščíková, Michal Revák a Alan Závada. 

Prihlásenie do výzvy EŠIF IDEA HACK a účasť na HACKATHON EŠIF vychádzali z výučby predmetu Administratívne kapacity pre EŠIF na PHF.

Nápad študentiek Lenky Kováčovej a Ľuboslavy Triščíkovej bol prezentovaný aj v článku v Hospodárskych novinách zo dňa 17.5.2018 s názvom "Obce netušia, ako míňať eurofondy" https://slovensko.hnonline.sk/1746526-obce-netusia-ako-minat-eurofondy

Ďakujeme študentom za skvelú reprezentáciu PHF. 

Viac informácií k EŠIF IDEA HACK https://www.vicepremier.gov.sk/index.php/fondy-eu/partnerske-projekty/esif-idea-hack/index.html

 

ESIFdiplom

IDEAHack nowat 683x1024Riesitelia ESIF IDEA HACK nowat

 

 

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.