Dňa 15.3.2018 (štvrtok) o 10:00 v aule AOC v Košiciach sa uskutočnila pozvaná prednáška
uznávaného českého vedca profesora Jiřího Jaromíra Klemeša oceneného prestížnymi cenami a zodpovedného za riadenie a koordináciu 93 veľkých projektov v rámci ES, NATO a UK. Pre výskum v rámci medzinárodných projektov získal spolu viac ako 23 mil. €.

Po viac ako desaťročnom pôsobení na univerzitách v Manchestri a Edinburgu v Británii sa prof. Klemeš vrátil na alma mater ako vedúci laboratória pre integráciu udržateľných procesov (SPIL, NETME Center) na Fakulte strojního inženýrství na univerzite Vysoké učení technické v Brne, kde svojím menom priťahuje zahraničných študentov. Zároveň pôsobí ako emeritný profesor v Centre pre procesné systémové inžinierstvo a udržateľnosť na Katolíckej univerzite Petra Pázmána v Budapešti. Ako hosťujúci profesor zdieľal svoje poznatky a skúsenosti aj na univerzitách v Malajzii, Číne, Ukraine, Rusku, Slovinsku, Rumunsku či v USA.

Je zakladateľom a prezidentom konferencie PRES (Integrácia procesov pre úsporu energie a znižovanie znečistenia) konajúcej sa v tomto roku dvadsiaty prvý raz.

Prof. Klemeš je editorom viacerých indexovaných časopisov (napr. Journal of cleaner production, IF = 5.715; 5y IF = 6.207), napísal sám alebo v spoluautorstve viac ako 400 článkov, ktorých citačný index dosiahol hodnotu 47. Mnoho kníh publikoval vo vydavateľstvách Elsevier, Woodhead, McGraw-Hill; Ashgate Publishing Cambridge; Springer; WILEY-VCH; Taylor & Francis.

 (zdroj)

prof.Klemeš

 

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.